Så funkar det

Att bygga hus online

Med A-hus Online vill vi göra hela husaffären enklare för dig. Du väljer en av våra mest populära husmodeller, Favorithem, och gör de tillval som gör huset personligt och unikt för dig. Därefter pratar du med din säljare och ni diskuterar var du är intresserad av att bygga ditt hus. När tomtförhållandena är utredda skapar säljaren en offert som ni går igenom tillsammans och första steget är taget mot ditt nya drömhus.

Nedan kan du se en förenklad förklaring av hur det går till att köpa och bygga ett hus. För en mer detaljerad beskrivning, bläddra gärna i vår broschyr Vägen till ditt nya hem [PDF].

  

Ikon_skiftnyckel.png

1 | Bygg och designa ditt hus online

Starta din husdröm genom att välja ett av våra Favorithem och börja forma det till ditt eget. Gör alla utvändiga och invändiga val och se hur dina val påverkar priset. När du är nöjd och har sparat din konfiguration kan du kontakta din A-hus säljare för att få en personligt anpassad offert och produktionskostnadskalkyl på huset, den entreprenadform du vill bygga med och på din tomt.

Ikon_pratbubblor.png

2 | Offertmöte med säljare

Det finns många parametrar som påverkar priset på ditt hus och priset du ser online är ett ungefärligt pris för huset du vill bygga. Därför är det viktigt att du och din säljare träffas för att du ska kunna få en komplett offert. Exempelvis är priset på entreprenaden beroende av markförhållandena på din tomt, vilket vi inte vet förrän vi varit ute på tomten. 

Ikon_avtal.png

3 | Vi skriver avtal

När du är nöjd med ditt nya drömhus är det dags att skriva köpeavtal. Din säljare guidar dig igenom hela processen. Vid tecknandet av köpeavtalet låses de val du har gjort som påverkar ditt bygglov (takpannor, fasadpanel, fönster och värmesystem).

Ikon_bock.png

4 | Komplettera dina val

Även om vi nu har skrivit köpeavtal finns det en hel del val som du fortfarande kan fundera över. Alla interiöra val, kök och badrum går fortfarande att justera om du ändrar dig. Det är helt ok att ta god tid på sig, vi vet att det är mycket att tänka på! Laborera i Husbyggaren och skapa det hus du drömmer om. Din säljare meddelar dig när vi behöver låsa ordern och avropa husbeställningen.

Ikon_kugghjul.png

5 | Huset byggs i vår fabrik

Ditt hus börjar tillverkas i vår fabrik i Anneberg, utanför Kungsbacka. Våra erfarna snickare bygger alla väggblock i torra och varma lokaler och monterar fönster och dörrar. Prata med din säljare om du är intresserad av att komma och hälsa på när huset byggs.

Ikon_puzzelbit.png

6 | Huset monteras på tomten och färdigställs

Den stora dagen är här! Huset levereras till din tomt och monteras av A-hus (vid köp av nyckelfärdigt hus). Att få huset tätt för väder och vind tar ungefär en till två dagar, beroende på husmodell. Inflyttning sker sedan vanligtvis 4-5 månader efter leveransdag.

Ikon_hjarta.png

7 | Du flyttar in i ditt nya A-hus

När ditt nya A-hus är färdigbyggt ska en slutbesiktning utföras av besiktningsman så att du som kund får ett kvitto på att du har fått det du har beställt. När slutbesiktningen är klar och kommunen har utfärdat slutbevis kan du flytta in i ditt nya, alldeles egna A-hus. Välkommen hem!